Mondzorg staat voor mondverzorging, mondhygiëne, zorg voor de gebitsprothese en tandheelkundige zorg. Vitadent Mondzorg voegt deze expertises samen tot één multidisciplinaire totaalbehandeling. De gebundelde expertises zorgen ervoor dat Vitadent Mondzorg een unieke en onderscheidende kwaliteit levert. Een overzicht.

Tandarts

Onze tandarts coördineert de mondzorg en voert de tandheekundige behandeling uit. Hij stelt diagnoses, maakt een behandelplan en bepaalt welke teamleden nodig zijn bij de mondzorg voor de cliënt. Uiteraard is de tandarts ook behandelaar. Hij richt zich hierbij op curatieve behandelingen zoals cariës, tandbederf en ontstekingen. Ook voert hij kleine kaakchirurgische behandelingen uit, zoals het eventueel verwijderen van een tand of kies mits dit niet te gecompliceerd is. De tandarts is het primaire aanspreekpunt van de behandelen arts en wordt gezien als de regisseur van het uitgevoerde mondzorgbeleid.

Wilt u als zorginstelling liever samenwerken met uw bestaande tandarts? Ook dat is mogelijk binnen het Vitadent Mondzorg behandelplan. We vertellen u graag wat er mogelijk is. Meer weten? Neem contact op of bel met 085 7500 470. 

Tandartsassistent

Onze tandartsassistent ondersteunt de tandarts. Hij of zij geeft de behandelinstrumenten aan en maakt een administratief verslag van de behandeling. Dit verslag registreert de diagnose, de behandeling, het advies en eventueel vervolgbehandelingen. De tandartsassistent is veelal degene die de afspraken coördineert met de zorginstelling, de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger.

Mondhygiënist

Onze mondhygiënist richt zich op de curatieve behandelingen gericht op een goede mondhygiëne. Specifieke aandacht gaat hierbij uit naar de tanden, het tandvlees, de tong, de wangen en het gehemelte. De mondhygiënist adviseert hoe problemen te voorkomen zoals gaatjes (cariës), tandvleesaandoeningen, slijmweginfecties, smaakbelemmering, een tekort aan speeksel, en een slechte adem.

Preventie-assistent

Onze preventie-assistenten zijn zowel adviseur als sparringpartner en worden aangestuurd door de mondhygiënist. Ze verzorgen na intake of aanpassingen aan het mondzorgplan de instructie aan de zorgmedewerkers. De preventie-assistenten tonen hoe mondverzorging het beste uitgevoerd kan worden. Ze beantwoorden daarbij alle vragen en geven praktische feedback. Achteraf bewaken ze of de mondverzorging juist is uitgevoerd. Onze ervaring is dat zorgmedewerkers de samenwerking met preventie-assistenten als zeer prettig en constructief ervaren.

(tand)prothetici

De tandprotheticus behandelt zelfstandig en zorgt ervoor dat tandprotheses (kunstgebitten) worden gemaakt, hersteld of vervangen. Vieze, kapotte of versleten tandprotheses kunnen een belangrijke oorzaak zijn van mondklachten. Ook kan het voorkomen dat een tandprothese niet goed meer in de mond past en daardoor (veel) pijn veroorzaakt. De Vitadent Mondzorg (tand)protheticus lost deze problemen op.

Kennismaken met Vitadent Mondzorg of meer weten over de mogelijkheden? Bel 085 7500 470.