Waarom helpen we u?

U bent bewoner van een zorginstelling. Of u bent familie of wettelijk vertegenwoordiger van een bewoner. U beseft dat goede mondzorg bij ouderen belangrijk is. De gevolgen van slechte mondzorg bij ouderen zijn onwenselijk: een slechte adem, geïrriteerd tandvlees of pijn aan tanden en kiezen. Dit kan zelfs leiden tot infecties en ziekten.


Mondzorg heeft doorgaans niet de hoogste prioriteit

Als oudere in een zorginstelling heeft u behoefte aan intensieve zorg. Ook wat uw gebit betreft. Misschien had u voordat u in de zorginstelling kwam al moeite met het poetsen van uw tanden of bent u lange tijd niet naar de tandarts geweest. Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien mensen die binnenkomt in een zorginstelling een vorm van achterstallig onderhoud heeft in relatie tot zijn of haar gebied. Wat ook is aangetoond is het duidelijke verband tussen een slechte mondgezondheid en diverse andere ouderdomsklachten, zoals hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve ziekten.

Mondzorg heeft binnen zorginstellingen doorgaans niet de hoogste prioriteit. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft dit ook waargenomen en aanleiding gezien om eisen op te stellen voor mondzorg bij ouderen in een zorginstelling. Mede op basis van deze eisen is het mondzorgbeleid van Vitadent ontwikkeld. Met dit beleid brengen wij risico’s in kaart en kunnen wij samen met u uw mondgezondheid verbeteren.  


Wist u dat…

…bij gebruik van vijf soorten medicatie een droge mond kan ontstaan?


Vitadent Mondzorg helpt uw zorginstelling met goede mondzorg
Wij helpen uw zorginstelling bij het verbeteren van uw mondgezondheid. Dit doen we door nauw met uw zorginstelling samen te werken en ervoor te zorgen dat de mond van alle cliënten schoon, pijnvrij en functioneel blijft. 


dinsdag 21 mei
Belevingsdag mondzorg & dementie