Bij Vitadent zijn wij dagelijks bezig met de mondzorg voor cliënten binnen zorginstellingen. Veel van deze mensen hebben een droge mond, water reinigt, verfrist en verzorgt.

Wij geloven dat kennis en samenwerken leiden tot een beter resultaat en betere zorg. Daarom delen wij graag onze kennis en motiveren u en uw medewerkers ook hun kennis weer te delen en in te zetten.


Kennisbank
Microlearning

Zorgmedewerkers en mantelzorgers moeten zich meer bewust worden van de gevaren van slechte, en het belang van goede mondgezondheid. Preventie moet hoger in het dagelijkse verzorgingsproces worden ingezet, zoals het poetsen van de mond en van prothesen.

Gezondheidsraad (2012) Dossier De Mondzorg van Morgen

De medische gevolgen van een slechte mondgezondheid zijn aanzienlijk. Infecties in de mond kunnen longontstekingen en diabetes veroorzaken. Beperkte mondverzorging leidt tot problemen met praten, slikken, kauwen en een slechte mondgeur.
Ook bij hart- en vaatziekten wordt een relatie met een slechte zorg voor de mond steeds meer aangetoond. En recent nog – eind 2019 –
haalde het verband tussen slechte mondzorg en dementie de media.

Download onze whitepaper
“Omdat mondzorg op hogere leeftijd anders is”

80% van de zorgbehoevende ouderen krijgt niet de juiste mondzorg. Een percentage dat voor zichzelf spreekt. Toch heeft mondzorg in zorginstellingen niet altijd de volledige aandacht. Zorginstellingen kampen met een veelvoud aan prioriteiten en aandachtspunten. En hoewel primaire mondzorg via de tandarts geborgd lijkt, wijzen cliëntendossiers vaak anders uit.


Wilt u meer kennis over mondzorg of weten wat Vitadent nog meer voor u kan betekenen? Wij helpen u graag.

Contact