Binnen het team van Vitadent Mondzorg vindt u alle expertises die bij goede mondzorg komen kijken: tandheelkundige zorg, mondverzorging, mondhygiëne en zorg voor de gebitsprothese. Hieronder maakt u kennis met ons team. 


Tandarts

De tandarts op uw locatie coördineert de mondzorg. Hij of zij is het primaire aanspreekpunt en wordt door Vitadent gezien als de (hoofd)behandelaar van de mondzorg. De tandarts stuurt onder andere het mondzorgteam aan bij uitvoeren van curatieve behandelingen, zoals het vullen van cariës of het behandelen van tandvleesontstekingen. Ook stelt hij of zij diagnoses en zet behandelplannen op. Indien nodig voert hij of zij kleine chirurgische ingrepen uit, zoals het trekken van tanden en kiezen. 

Tandartsassistent

De tandartsassistent ondersteunt de tandarts. Hij of zij geeft behandelinstrumenten aan en maakt een administratief verslag van iedere behandeling. Hierin kunt u de diagnose, de behandeling, het advies en eventuele vervolgbehandelingen lezen. De tandartsassistent coördineert eveneens de afspraken tussen de zorginstelling en de cliënt of wettelijk vertegenwoordiger.

Wist u dat…

…het soms handiger is om met een zachte handtandenborstel te poetsen bij een cliënt? Met een zachte handtandenborstel hebt u meer grip op de handelingen. Ook werkt het in sommige situaties rustgevender voor de cliënt. Een elektrische borstel trilt namelijk behoorlijk en maakt daarbij geluid.
Mondhygiënist

De mondhygiënist draagt zorg voor curatieve behandelingen om een goede mondhygiëne te realiseren. Taken die hem of haar toebehoren zijn: behandeling van tanden, tandvlees, tong, wangen en gehemelte en het geven van advies aan de cliënt en de begeleiding. Zo wordt de kans op cariës, slijmweginfecties, smaakbelemmering, een tekort aan speeksel en een slechte adem kleiner. De mondhygiënist stuurt de preventie-assistent aan. 

Preventie-assistent

De preventie-assistent is adviseur en sparringpartner. Hij of zij wordt aangestuurd door de mondhygiënist en verzorgt de instructie voor de begeleiding. Ook laat de preventie-assistent aan de begeleiding en cliënten zien hoe zij de dagelijkse mondverzorging het beste kunnen uitvoeren. Daarnaast controleert de preventie-assistent of dit goed gaat en geeft praktische aanwijzingen. 

Tandprotheticus

Als cliënten rondlopen met een onhygiënisch, versleten of niet-passend kunstgebit of tandprothese, dan kunnen ze terecht bij de tandprotheticus. Hij of zij is specialist op het gebied van tandprotheses en maakt, herstelt of vervangt deze.

Kennismaken met Vitadent Mondzorg of meer weten over de mogelijkheden? Bel 085 7500 470.