Kennis en onderzoek vormen bij Vitadent Mondzorg de kern van alles wat we doen. Bij alle analyses die we maken binnen zorgorganisaties of diagnoses die we stellen bij cliënten, baseren we ons op wetenschappelijke methodes. Deze werkwijze waarborgt onze kwaliteit. Zo kunnen wij stellen dat onze analyses juist zijn. En zo kunnen wij mensen dus écht helpen. Onze focus op kennis en onderzoek vindt u ook terug in onderstaande initiatieven.

Vitadent Mondzorg initiatieven

Vitadent Academy

Met Vitadent Academy brengen we de kennis over mondzorg en het belang van goede mondgezondheid in zorginstellingen op peil. Binnen onze Academy trainen we de artsen, het verplegend personeel, en stakeholders op het gebied van kennis en inhoud (ook wel aandachtsvelders mondzorg). Dit alles in overleg met zowel management als de betrokken personen. In meerdere trainingen tonen we het belang van goede mondzorg, bespreken we de theorie en gaan we praktisch aan de slag.

Vitadent Events

Bij Vitadent Mondzorg snappen we dat er dagelijks veel afkomt op zorgmedewerkers. Tijd is schaars. Binnen de dagelijkse werkzaamheden is er soms geen tijd voor verdieping of bewustzijn. Ook niet op het gebied van mondzorg. Daarom organiseren wij Vitadent Events. Tijdens deze Events gaan we specifiek in op het onderwerp mondzorg. Op een luchtige, energieke en leerzame manier laten we zien dat mondzorg leuker en uitdagender wordt als het meer aandacht krijgt. Events vinden intern én extern plaats.

Vitadent Quickscans

Whitepaper ‘Omdat mondzorg op hogere leedtijd anders is’

n onze Whitepaper ‘Omdat mondzorg op hogere leeftijd anders is’ lichten ons wetenschappelijke uitgangspunt verder toe. U vindt in de whitepaper een veelvoud aan onderzoek op het gebied van mondzorg. Ook gaat de whitepaper in op de organisatie van mondzorg binnen zowel thuiszorg als zorginstellingen. 

Test uw zorgorganisatie: Online Mondzorg Test

Onze wetenschappelijke inzichten en onze ervaringen in mondzorg hebben we omgezet naar een Online Mondzorg Test voor zorginstellingen. Door meerdere vragen te beantwoorden, geven we u een indruk van zowel positieve punten als verbeterpunten op het gebied van mondzorg in uw zorginstelling.

Mondzorgscan bij u op locatie

We zien dat veel zorginstellingen zich afvragen of de mondzorg bij hen wél voldoende op orde is met alle veranderende regelgeving en richtlijnen. Daarom verricht Vitadent Mondzorg mondzorgscans op locatie, bij uw zorginstelling. Gedurende deze scan interviewen we de manager zorginstelling en de behandelend arts over mondzorg. De resultaten bespreken we direct na afloop. Uiteraard zijn de uitkomsten vertrouwelijk. Aan de scan zijn geen kosten verbonden.

Een vrijblijvende afspraak kunt u maken via telefoonnumer 085- 75 00 470. Of mail ons op info@vitadent.nl.