Wie zijn wij?

Vitadent Mondzorg is in 2015 gestart met het verlenen van mondzorg aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Wij verbeteren het mondzorgbeleid in zorginstellingen en zorgen ervoor dat cliënten een zo goed mogelijke behandeling en mondverzorging krijgen. Wij behandelen cliënten altijd in de eigen vertrouwde omgeving. Hieronder leest u wie er allemaal in ons team zitten. 


Tandarts

Vitadent Mondzorg ziet de tandarts als (hoofd)behandelaar van de mondzorg. Hij of zij richt zich op het aansturen van ons mondzorgteam en indirect op de aansturing van de begeleiding binnen uw instelling. Als het nodig is voert hij of zij gebruikelijke behandelingen uit, zoals het vullen van gaatjes en het behandelen van kaakgewrichtsklachten en tandvleesontstekingen. Daarnaast voert hij of zij kleine chirurgische behandelingen uit, zoals het verwijderen van tanden en kiezen.   

Tandartsassistent

De tandarts wordt geholpen door de tandartsassistent. Hij of zij geeft behandelinstrumenten aan. Ook maakt hij of zij een verslag van uw behandeling en coördineert de behandelafspraken tussen u als cliënt, of uw wettelijk vertegenwoordiger en uw zorginstelling. 

Mondhygiënist

De mondhygiënist controleert de hygiëne van uw tanden, tong, tandvlees, wangen en gehemelte. Verder adviseert hij of zij hoe u problemen kunt voorkomen, zoals: gaatjes, tandvleesaandoeningen, smaakbelemmering, tekort aan speeksel, slijmweginfecties of een onfrisse adem.

Wist u dat?

…het soms handiger is om met een zachte handtandenborstel te poetsen bij de cliënt? met een handtandenborstel hebt u meer grip op de handelingen. Ook werkt het in sommige situaties rustgevender voor de cliënt. Een elektrische borstel trilt namelijk behoorlijk en maakt daarbij geluid.


Preventie-assistent

De preventie-assistent ondersteunt u en de begeleiding bij het uitvoeren van uw mondverzorging. Hij of zij beantwoordt al uw vragen en geeft praktische terugkoppeling. 

Tandprotheticus

Heeft u een slechtzittende of versleten tandprothese (kunstgebit)? Dan kunt u terecht bij de tandprotheticus, de specialist op gebied van tandprotheses. Hij of zij zorgt ervoor dat uw tandprothese weer goed past en schoon is. Het kan ook nodig zijn dat hij of zij een nieuwe tandprothese voor u maakt. 

Kennismaken met Vitadent Mondzorg of meer weten over de mogelijkheden? Bel 085 7500 470.