Waarom helpen we u?

U woont in een zorginstelling of u bent wettelijk vertegenwoordiger van iemand met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in een zorginstelling. U weet dat goede mondzorg belangrijk is, want een verwaarloosde mondzorg heeft vervelende gevolgen. Denk aan pijn aan tanden en kiezen, een onaangename ademgeur of gevoelig tandvlees. Wist u dat dit zelfs kan leiden tot ziekten en infecties?


Te weinig aandacht voor mondzorg in zorginstellingen

Veel mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zijn niet in staat hun eigen tanden te poetsen en bezoeken de tandarts te weinig. Misschien geldt dat voor u (of uw cliënt) ook wel.  Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat acht op de tien mensen die binnenkomen in een zorginstelling een vorm van achterstallig onderhoud hebben aan het gebit. Ook hebben wetenschappers aangetoond dat er verband bestaat tussen slechte mondgezondheid en een aantal ouderdomsklachten, waaronder neurodegeneratieve ziekten en hart- en vaatziekten. 

Mondzorg heeft binnen veel zorginstellingen niet genoeg prioriteit. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft daarom eisen opgesteld. Vitadent Mondzorg heeft haar mondzorgbeleid mede op basis van de IGJ-eisen ontwikkeld. Met behulp hiervan brengen wij risico’s in kaart en kunnen wij samen met de zorgorganisatie de mondzorg verbeteren. Ons doel is dat de mond van alle cliënten met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in zorginstellingen schoon, functioneel en pijnvrij is. 
  Heeft u vragen over de zorg van Vitadent, neem dan telefonisch contact met ons op: 085 7500470 of per e-mail: info@vitadent.nl