Wie zijn wij?

Iedereen heeft recht op goede mondzorg, u dus ook. Uit passie voor werken met zorgafhankelijke ouderen en de wil om verandering te brengen zijn we in 2014 gestart met het verlenen van mondzorg aan kwetsbare oudere cliënten binnen zorginstellingen. Inmiddels behandelen we met een team van ondersteunende medewerkers en specialisten al veel cliënten in de eigen vertrouwde omgeving en dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven. Dit is ons DNA en hier staan wij voor. Hieronder leest u wie in ons team zitten. 


Tandarts

Vitadent beschouwt de tandarts als (hoofd)behandelaar van de mondzorg. Hij of zij richt zich op het aansturen van het mondzorgteam van Vitadent, en indirect op het aansturen van de zorgmedewerkers bij u op de zorginstelling. Ook voert hij of zij de gebruikelijke behandelingen uit, zoals het vullen van gaatjes, het behandelen van tandvleesontstekingen, kaakgewrichtsklachten, wortelkanaalbehandelingen, enzovoort. Ook voert hij of zij kleine, ongecompliceerde chirurgische ingrepen uit, zoals het verwijderen van tanden en kiezen.     

Tandartsassistent

De tandartsassistent helpt de tandarts. Hij of zij geeft behandelinstrumenten aan en maakt een administratief verslag van de behandeling. Daarnaast regelt de tandartsassistent afspraken met uw zorginstelling, u als cliënt of uw wettelijk vertegenwoordiger als u die heeft. 

Mondhygiënist

De mondhygiënist kijkt naar de hygiëne van uw tanden, tandvlees, tong, wangen en gehemelte. Verder adviseert hij of zij hoe u problemen zoals gaatjes, tandvleesaandoeningen, slijmweginfecties, smaakbelemmering, tekort aan speeksel en een slechte adem kunt voorkomen. 

Preventie-assistent

De preventie-assistent laat u en de zorgmedewerker zien hoe uw mondverzorging het beste uitgevoerd kan worden. Hij of zij beantwoordt al uw vragen en geeft praktische terugkoppeling.

Tandprotheticus

De tandprotheticus herstelt of vervangt uw tandprothese of kunstgebit als deze is versleten. Als er iets mis is met uw prothese kan dat mondklachten veroorzaken. De tandprotheticus zal ervoor zorgen dat uw prothese helemaal schoon is en goed past.