Historie
Initiatiefnemers hebben vanuit de eigen curricula (verpleeghuistandarts, coördinator zorg & beleidsmedewerker zorginstelling) aantoonbare affiniteit met de doelgroep. Vanuit de eigen werkervaring is de opkomende vraag waargenomen voor de ontwikkeling van meer specifiekere mondzorg voor de zorgafhankelijke cliënt. Na sondering van deze behoefte bij één van de grootste organisaties voor WLZ-ouderenzorg in de regio Rotterdam, bleek er in de loop van 2014 behoefte aan ondersteuning voor het inrichten, implementeren en leveren van systematische mondzorg aan de cliënten waar de WLZ behandelingen voor organiseert. Tegelijkertijd is er benadering gezocht door vergelijkbare organisaties in de regio. Momenteel is Vitadent, vooral door mond-tot-mond communicatie, uitgegroeid tot de grootste aanbieder van systematische mondzorg voor ouderen in regio Zuid-Holland. Naast de initiatiefnemers maakt een uitgebreid team van professionals het mogelijk de organisatie verder voor te bereiden op de toekomst.

Drijfveer
De initiatiefnemers van Vitadent zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een specifieke benadering van mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten. Op basis van eigen klinische ervaringen is vaak vastgesteld dat deze doelgroep onderverzorgd is qua mondzorg. Iets dat voorkomen kan en moet worden. Met een systematische aanpak van mondzorg, en door gebruik van geprotocolleerde intakes en periodieke controles, is aangetoond dat het welzijn van de cliënt verbetert. En dit is ook precies de drijfveer; het vanuit de inhoud leveren van adequate mondzorg met aandacht voor de beoogde doelgroep teneinde de kwaliteit van leven te verbeteren. Kom hier meer te weten over de persoonlijke achtergrond en motivatie van initiatiefnemers Rudolf Hogendoorn en Wim van der Torre.

Missie
Vitadent maakt mondzorg bereikbaar voor de zorgafankelijke cliënt en levert vanuit een inhoudelijk, flexibel en ontzorgend concept waarbij AANDACHT voor de klant altijd voorop staat.