Samenwerking Zorgcollege

Om hét aanspreekpunt voor mondzorg bij zorgafhankelijke cliënten te kunnen zijn, blijven alle medewerkers van Vitadent zich ontwikkelen. Onze samenwerking met Zorgcollege zorgt ervoor dat onze kennis voortdurend groeit, zodat we nieuwe doelgroepen van dienst kunnen zijn. Zorgcollege is de mbo-opleider voor de zorgsector. Ervaren docenten uit de zorgpraktijk verzorgen opleidingen op het gebied van Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG en Verpleegkunde. Alle opleidingen zijn opgenomen door het CREBO, waardoor ieder diploma wettelijk is erkend. 


Bijscholing Gehandicaptenzorg
De mondverzorging van cliënten binnen de gehandicaptenzorg is soms lastig om goed uit te voeren. Vitadent wil daarom ook deze doelgroep helpen. Samen met Zorgcollege ontwikkelden we een interne opleiding waarin onze medewerkers kennismaken met de zorg voor meervoudig gehandicapten. Ze leren bijvoorbeeld omgaan met de verschillende ziektevormen, zodat ze ook binnen dit werkveld goede mondzorg kunnen bieden. 


Trainingen GHZ Vitadent Academy
Dankzij de verdieping in de GHZ heeft Vitadent Academy twee trainingen kunnen opzetten: de Klinische les GHZ en de GHZ Klinische poetsinstructie met de cliënt. In de klinische les leren begeleiders onder andere over het belang van goede mondzorg en hoe ze kunnen omgaan met afweergedrag. Tijdens de poetsinstructie krijgen begeleiders aanwijzingen van de trainer terwijl ze het gebit van hun cliënten verzorgen.  


Meer weten over onze trainingen en samenwerkingen neem contact op met Vitadent Academy: e-mail academy@vitadent.nl, tel. 085 7500 470