18 oktober 2023

“Ondanks haar vasculaire dementie en alzheimer zien de tanden van mijn vrouw er nog keurig uit”, zegt de heer Lalleman. Hij bezoekt zijn echtgenote dagelijks in de zorginstelling waar ze woont. Omdat haar gebit een aandachtspunt voor hem is, regelden de zorgmedewerkers dat er regelmatig een preventie-assistent van Vitadent langskomt. Hij wilde graag met ons delen hoe het gaat met de mondgezondheid van zijn vrouw.

Eigen tanden en kiezen

“Mijn vrouw en ik leefden altijd gezond. Voor mijn vrouw ziek werd, sportte ze veel. Ze zwom, tenniste en we maakten samen mooie fietstochten. Aan ons gebit besteedden we ook veel aandacht; we hebben hier jarenlang in geïnvesteerd. Hier en daar heeft de tandarts een kroon geplaatst, maar voor de rest hebben we onze eigen tanden en kiezen nog. Acht jaar geleden, toen mijn vrouw vasculaire dementie en alzheimer kreeg, veranderde alles. Ze werd vergeetachtig en raakte haar zelfstandigheid kwijt. Drie jaar geleden besloot ze zelf dat het beter was om in een zorginstelling te wonen. Ondertussen heeft ze bij alle dagelijkse handelingen hulp nodig, ook bij de mondverzorging.

Vriendelijk en geduldig

De preventie-assistent die mijn vrouw bezoekt, is vriendelijk en geduldig. Ze neemt de tijd, waardoor mijn vrouw de behandeling toelaat. De tandarts komt ook regelmatig langs voor controle en er wordt een dossier bijgehouden. Af en toe bekijk ik het dossier. Hierin kan ik lezen hoe het gaat met haar gebit. Een tijdje terug stond er dat haar tandvlees een beetje bloedde. Inmiddels gaat dat weer goed; haar mond ziet er gezond uit. Ik ben blij dat de mondzorg goed is geregeld voor mijn vrouw.”

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.