31 mei 2024

‘Ik kijk er altijd naar uit’ zegt hij. Meneer Morauw zit rechtop in zijn rolstoel.’Ik maak altijd gebruik van de oproepen van de tandarts.’ Dat het belangrijk is om zuinig te zijn op je gebit is hem met de paplepel ingegoten door zijn ouders die een drogisterij en apotheek hadden.

‘Ik ben er altijd heel zuinig op geweest en ik ga naar de tandarts zodat het goed blijft.’

In het verleden was de mondzorg in zorginstellingen vaak niet verankerd. Dankzij de ambulante mondzorg die Vitadent biedt is goede, passende mondzorg binnen bereik en kan er ook in de vertrouwde omgeving van de cliënten behandeld worden.

De meeste mensen gaan misschien niet zo graag naar een tandarts, maar meneer Morauw lijkt er juist van te genieten. Hij heeft lang voor de overheid gewerkt als werktuigbouwkundige en heeft tot op de dag van vandaag een liefde voor techniek. Hij wil graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. De apparatuur die de tandarts tot zijn beschikking heeft vindt hij prachtig. Zijn ogen lichten op van achter zijn bril.

‘Het zijn lieve mensen’ zegt hij nadat hij even stil gevallen is. Het is hem zo gegund, want wat heeft hij veel los moeten laten in de afgelopen periode. Hij wijst op een lijstje waar een foto van zijn huis in prijkt. Hij staat er voor samen met zijn vrouw. Het was een prachtig plekje en een prima uitvalsbasis voor wandelingen met de hond Floris die me aankijkt vanaf een schilderij dat geschilderd is door zijn vrouw. ‘Kijk maar, dat is onze trouwfoto’, zegt meneer Morauw. Hij schiet vol. ‘Ik heb alles wat echt belangrijk is meegenomen.’ zegt hij. Hij doelt op zijn vrouw, zijn huis, het witte hondje Floris en zijn eigen tanden en kiezen. Dat zijn vrouw hem iedere dag bezoekt laat nog een traan over zijn wang rollen. Dat is niet zo gek want meneer Morauw zegt dat ze de liefste van de hele wereld is.

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.