13 juli 2023

Het drinken van water is essentieel voor veel vitale lichaamsfuncties. Denk aan:

  • het oplossen van voedingsstoffen, waardoor deze kunnen worden opgenomen in de darmen;
  • het transport van voedings- en afvalstoffen in het bloed;
  • het regelen van je lichaamstemperatuur.

Extra drinken

Voor oudere mensen is het belangrijk dat zij extra drinken op warme dagen. Omdat hun nieren niet goed meer werken moeten ze bij warm weer minstens 2 liter vocht binnenkrijgen. Deze informatie is uiteraard niet nieuw voor je. Maar wist je dat water drinken ook van belang is voor goede mondzorg? Zeker voor mensen op hoge leeftijd. 

Droge mond

Kwetsbare ouderen hebben vaak een droge mond door gebruik van medicatie. Dit vergroot het risico op gaatjes en tandvleesproblemen. Het drinken van water beperkt dit risico. Ook in de Richtlijn Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen wordt het belang van water drinken genoemd: “Voedselresten bevorderen de vorming van plaque. Door na iedere maaltijd zo mogelijk een glas water te drinken, wordt een deel van voedselresten verwijderd, zodat de kans op plaquevorming kleiner is.”

Vraag je Vitadent-bidon aan

Omdat mondzorg voor kwetsbare ouderen ons aan het hart gaat, vragen wij extra aandacht voor het aanbieden van water tijdens de warme zomermaanden. Uiteraard is het voor jou als zorgmedewerker ook belangrijk om water te drinken, vooral nu het extra druk is. Daarom bieden we je een Vitadent-bidon aan. 

Wil jij een handige bidon? Reageer dan onder dit bericht of mail naar groei@vitadent.nl.

* Bidons worden toegestuurd zolang de voorraad strekt

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.