19 juli 2022

Jessica Prosman is al sinds het prille begin betrokken bij de opbouw en ontwikkeling van Vitadent. In 2015 startte zij als preventie-assistent in het eerste behandelteam van Vitadent. Ze weet dus als geen ander hoe belangrijk inzicht in de mondhygiëne is. “Met ons dashboard is dat inzicht er altijd, voor alle zorgverleners”.

Relatiebeheer

Van preventie-assistent in 2015 ben ik inmiddels doorgegroeid naar relatiemanager. In deze functie begeleid ik relaties bij het implementeren van mondzorg en het uitzetten van beleid. Ook zorg ik dat zorginstellingen en cliënten tevreden zijn over onze dienstverlening en onze medewerkers. Het bespreken van ons dashboard hoort daarbij.

Dashboard

In ons dashboard wordt alle informatie rondom de mondhygiëne van een cliënt bijeengebracht. De verschillende metingen worden in dit dashboard opgeslagen, net als de frequentie waarin we komen en hoeveel effect we zien. Afhankelijk van de categorie waarin een cliënt valt, komen we vaker of minder vaak langs. Omdat we zo zorgvuldig alles vastleggen, kun je precies zien wat de stand van zaken is en zie je ook heel duidelijk hoe de mondhygiëne binnen een afdeling zich ontwikkelt.

Waardevolle informatie

Het dashboard geeft heel waardevolle informatie. Zo kan het gebeuren dat het erg goed gaat met de mondhygiëne in een bepaalde zorginstelling, maar dat één afdeling er – in negatieve zin – uitspringt. Dan kun je bespreken waar dat aan ligt. Misschien zijn het mensen met een andere zorgzwaarte, zijn er langdurig zieken, veel verloop of is er een andere verklaring. In de zomermaanden zien we vaak een dip in de scores. Dat is te verklaren, omdat vast personeel op vakantie is en er veel met uitzendkrachten gewerkt wordt. Dat zie je direct terug in de mondhygiëne. De resultaten in het dashboard bespreken we regelmatig met het management van de zorginstellingen waar we komen. Twee keer per jaar leveren we de data aan om te bespreken, maar tussentijds is de informatie altijd – op aanvraag – beschikbaar voor het management.

Meer weten?

Het management van zorginstellingen neemt deze informatie erg serieus en bespreekt de resultaten met hun team. Ben je benieuwd hoe deze informatie eruitziet of hoe het de mondzorg in jouw zorginstelling kan verbeteren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel naar 085 7500 470 of stuur ons een mailtje. We leren je graag kennen.

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.