Vitadent goes Kenia!

Binnen Vitadent Mondzorg vinden we het belangrijk goed voor elkaar en voor anderen te zorgen, vooral voor mensen voor wie goede mondzorg niet van zelfsprekend is.

1½ jaar geleden kwamen wij in aanraking met Stichting KIK (Kids In Kenya). Stichting KIK werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in Kenia. Dit doen zij door middel van het bereikbaar maken van onderwijs en de kwaliteit ervan te verbeteren.

Mondzorg in Kenia is helaas nog niet van zelfsprekend. Mensen gaan er vrijwel niet naar de tandarts, alleen bij pijn en als ze het al kunnen betalen. Een belangrijke reden voor Vitadent om goede mondhygiëne en bewustwording te creëren.

Daarom reizen we op 31 januari 2020 reizen we af naar deze plek. Met een team bestaande uit een tandarts, tandartsassistent, preventie-assistent, trainer en ondersteuners proberen wij in negen dagen zo veel mogelijk kinderen een gebitscontrole, en bij noodzaak, een behandeling te geven. Daarnaast organiseren we klassikale poetslessen en geven do’s en dont’s voor een goede mondzorg.

Ben jij ook enthousiast geworden, over ons eerste Vitadent goes…… project en wil je ook een bijdrage leveren, dat kan! In de vorm van een kleine bijdrage help je al! Elk bedrag is welkom! Het geld zal worden besteed aan tandenborstels en tandpasta voor de kinderen. Maar ook aan de materialen welke nodig zijn tijdens een behandeling. Ben je een Vitadent collega? Dan kun je ook uren doneren! Met deze uren ondersteun je het team (jouw collega houdt dan ook nog een aantal vakantie dagen over!). Mocht je willen doneren geeft dit dan per mail aan bij HR.

  • Hidden

Wil je meer weten of Stichting KIK ga dan naar http://www.kidsinkenya.nl/index.php

Wil je ons volgens tijdens onze eerste Vitadent goes… project, kijk dan mee op www.vitadent.nl/goes… Of op onze social media kanalen.

Sululu!!