14 april 2022

Charito Loyola is preventie-assistent, tandartsassistent, buddy én ambassadeur branding bij Vitadent. Wie is Charito en hoe houdt ze al deze ballen in de lucht?

Klaar met commerciële tandheelkunde

Ik ben Charito, ik heb een dochter van bijna twee en twee cadeaudochters. Ik woon in Wassenaar met mijn man, onze meiden en onze huisdieren en we houden van wandelen en vogels kijken. Sinds drie jaar werk ik – met heel veel plezier – voor Vitadent. Ik was het werken in de commerciële tandheelkunde zat en zocht iets anders. Maar waar begin je? Er zijn zo veel praktijken die personeel zoeken, ik zag door de bomen het bos niet meer. Via een speciaal uitzendbureau voor tandheelkundig personeel kwam ik met Vitadent in aanraking. In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Toch ben ik op gesprek gegaan en mocht meteen meelopen. Dat vond ik echt geweldig en de klik was gelukkig wederzijds. Ik ben aangenomen, in eerste instantie voor de combinatiefunctie preventie-assistent en tandartsassistent.

Festival om personeel te werven

Inmiddels ben ik ook ambassadeur branding. Dat houdt in dat ik Cassandra, onze brandmanager, ondersteun bij haar werkzaamheden. Ik kom oorspronkelijk uit de evenementenbranche en die creativiteit kan ik kwijt in mijn rol als brand-ambassadeur. Zo hebben wij een festival bedacht om personeel te werven en mag ik haar helpen bij de uitwerking. Hoe dat er precies uit gaan zien, daar kunnen we nog niets over vertellen, maar het wordt in ieder geval een heel creatieve manier om te laten zien wie Vitadent is en hoe wij werken.

Sparren met je buddy

Wat ook heel bijzonder is aan Vitadent is dat je als nieuwe medewerker niet alleen een inwerkassistent krijgt, maar ook een buddy. Een buddy houdt een vinger aan de pols, kijkt hoe het met je gaat en als je ergens mee zit of iets gaat niet, dan kun je altijd bij je buddy terecht. Als je als tandheelkundig professional bij een zorginstelling aan het werk bent, is het fijn als je even kunt sparren met je buddy. Ook dat maakt werken bij Vitadent uniek.

Dik onder de indruk

In eerste instantie was ik bang dat werken in de ouderenzorg heel stoffig zou zijn. Niets bleek minder waar! Het is heel dankbaar werk en Vitadent is een heel jong en gezellig bedrijf. Het management doet alles om het ons naar de zin te maken. Voor de hele coronapandemie hadden we regelmatig borrels, uitjes en ontbijtvergaderingen. Maar ook tijdens corona is er van alles gedaan om ons gewaardeerd te laten voelen. Onlangs, met Valentijnsdag, kregen we bijvoorbeeld een kaartje en een pakje liefdesthee. Belangrijker nog is dat de waardering naar ons wordt uitgesproken. Monique Waterreus, onze HR-manager, zorgt ook echt dat de mensen die worden aangenomen het hart op de juiste plek hebben zitten. Het is soms heel moeilijk uit te leggen hoe het voelt om hier te werken. Ik zou zeggen, heb je interesse in een baan in de tandheelkunde, kom eens langs bij ons in de Van Nelle Fabriek. Wedden dat je, net als ik, meteen verkocht bent?

Meer weten?

Met het optimaliseren van de mondgezondheid dragen wij bij aan het welzijn van de cliënt. Wij ontzorgen zowel cliënten als wettelijk vertegenwoordigers, zorgmedewerkers, zorginstellingen en verzekeraars. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel naar 085 7500 470 of stuur ons een mailtje. We leren je graag kennen.

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.