10 januari 2024

“Elke medewerker van Vitadent die ik spreek, is gepassioneerd en gemotiveerd om de mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten goed te organiseren”, vertelt Demi Raimond van partzorg. Het afgelopen jaar leidde ze als externe projectmanager een waardevolle nieuwe samenwerking tussen Vitadent Mondzorg en een grote organisatie in de ouderenzorg. Enthousiast deelt Demi hoe ze eraan heeft bijgedragen dat onze ambulante mondzorg wordt geïmplementeerd in de tientallen locaties van deze zorgaanbieder.

Mensen en organisaties binnen het zorgveld bijstaan

“Ik ben inmiddels vier jaar werkzaam als projectmanager bij partzorg. Ons doel is om mensen en organisaties binnen het zorgveld bij te staan en verder te helpen. We zijn in verschillende sectoren actief zoals in ziekenhuizen, de ouderenzorg, koepelorganisaties, zorgverzekeraars en soms dus ook in de mondzorg.

Kennismaking met de ambulante mondzorg

Het project bij Vitadent was voor mij een mooie uitdaging; het was mijn kennismaking met de ambulante mondzorg. Ik mocht de eerste week meelopen met diverse behandelaren en bewonderde hoe Vitadent de mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten organiseert. Het behandelteam stelt een persoonlijk behandelplan op waarbij het welzijn van de cliënt centraal staat. Dit plan wordt nauwkeurig afgestemd met zowel de behandelend arts als de cliënt. Zo krijgt elke cliënt de behandeling die bij hem of haar past.

Persoonlijke benadering wordt gewaardeerd

Tijdens evaluaties met de medewerkers van de zorgorganisatie merkte ik dat de persoonlijke benadering van Vitadent wordt gewaardeerd. In het begin hadden sommigen hun twijfels: zou een externe partij wel goed kunnen omgaan met onze doelgroep? Maar al snel hoorde ik terug dat ze zien dat Vitadent echt het beste voorheeft met hun bewoners. Ze bevestigden dat Vitadent op passende wijze met hen omgaat en kennis heeft van de verschillende aandoeningen binnen deze groep.

Stuurgroep opgericht

Om de samenwerking goed te coördineren, hebben we een stuurgroep opgericht. Deze groep bestaat uit betrokken medewerkers van Vitadent en belanghebbenden vanuit de zorgorganisatie zoals de directeur, managers, artsen en projectleiders. Gezamenlijk wordt gekeken naar wat goed gaat en waar de risico’s liggen, waardoor er snel in oplossingen en verbetermaatregelen kan worden gedacht. 

Alle afdelingen binnen Vitadent

Daarnaast werkte ik intensief samen met alle afdelingen binnen Vitadent. Dit omvatte onder andere het regelen van inschrijvingen van de locaties en cliënten, het inplannen van behandelingen, het evalueren van de voortgang, het organiseren van scholingen en het opstellen van de juiste behandelprotocollen en werkinstructies. Ik ervaarde dat iedereen goed meedenkt en effectieve oplossingen aandraagt als dat nodig is; dat was fijn werken. 

Dankbaar 

Tot en met 1 januari 2024 werkte ik fulltime mee aan dit project. Daarna heb ik mijn werkzaamheden overgedragen aan relatiemanager Stacey Arie. Ik ben dankbaar voor mijn leerzame tijd bij Vitadent.”  

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.