7 februari 2024

Wist u dat onze tandartsassistenten ondersteuning van een assistent op afstand kunnen aanvragen als het nodig is? Of dat er aparte theoriedagen worden georganiseerd voor nieuwe medewerkers? Het zijn twee voorbeelden van de initiatieven van Meewerkend Teamleider Duaa Jaffar en haar collega’s. Enthousiast vertelt ze hoe Meewerkend Teamleiders ervoor zorgen dat behandelteams prettig kunnen werken en hoe dit bijdraagt aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. 

Geen eilandjes tussen afdelingen

Duaa is bijna drie jaar werkzaam bij Vitadent. Aanvankelijk startte zij als preventie-assistent, maar ze klom al snel op naar de positie van Meewerkend Teamleider, waarbij ze een uitgebreid functieprofiel kreeg. 

Ze vertelt: “Ik voel de drive om behandelingen te coördineren, processen te verbeteren en oplossingen aan te dragen die bijdragen aan passende mondzorg. Daarom ben ik blij dat ik van Vitadent de kans kreeg om deze overstap te maken. Ik zorg er samen met mijn collega’s voor dat er geen eilandjes tussen afdelingen ontstaan, maar een naadloze samenwerking waarin iedereen op elkaar kan rekenen.”

Hulp bij te hoge administratielast

Als Meewerkend Teamleider begeleidt Duaa negentien tandartsassistenten. Zij zijn de rechterhand van de tandarts en plannen afspraken met cliënten in. Duaa belt hen wekelijks om te vragen hoe het gaat en loopt een keer per jaar met hen mee. Zo komt ze erachter of de werkdruk nog prettig is en of de samenwerking tussen het kantoor en het klinische werkveld soepel verloopt. Als het nodig is, draagt ze oplossingen aan om dit bij te sturen.  Duaa licht toe: “Omdat ik zelf mondzorg aan cliënten heb verleend, weet ik wat er speelt en waar de behoeften liggen. Zo zag ik onder meer dat de administratielast bij de tandartsassistenten soms te hoog is. Dat kan voorkomen als een behandeling langer duurt dan ingeschat. Daarom heb ik het concept van de assistent op afstand geïntroduceerd. Deze collega kan administratieve taken overnemen. Verder hebben behandelaars nu de mogelijkheid om een extra administratiedag in te plannen.”

Theoriedagen tijdens de inwerkperiode

Ook heeft Duaa actief bijgedragen aan het verbeteren van het inwerkproces voor nieuwe medewerkers. Zo zorgden zij en haar collega’s er onder meer voor dat er nu theoriedagen worden georganiseerd tijdens de inwerkperiode. Op deze dagen krijgen de nieuwe medewerkers uitleg over de preventieprotocollen, de systemen waarmee ze gaan werken en hoe ze moeten rapporteren. De scheiding tussen theorie en praktijk is een initiatief waar Duaa trots op is, vooral omdat het erg gewaardeerd wordt door de behandelteams. Ze krijgt geregeld positieve feedback zoals: “Dankzij deze aanpak hoef ik minder uit te leggen aan nieuwe collega’s, waardoor we ons nog beter kunnen focussen op de mondgezondheid van de cliënten.”

Samenwerken met alle afdelingen

Duaa vertelt: “Het mooie aan mijn veelzijdige functie is het samenwerken met alle afdelingen binnen Vitadent: van Planning en het Servicebureau tot HR, Sterilisatie, Kwaliteit en Relatiemanagement. Meewerkend Teamleiders vormen de schakel tussen de behandelteams en de rest van de organisatie. Wij dragen eraan bij dat het behandelaars aan niets ontbreekt en dat cliënten passende mondzorg ontvangen.” 

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.