6 mei 2022

Julia Maijer is geregistreerd mondhygiënist en tandarts in opleiding. Tijdens haar studie deed ze een ouderenproject en sindsdien kon ze de geriatrie niet meer loslaten. In deze blog vertelt Julia waarom de geriatrie haar zo heeft gegrepen en waarom ze zo blij is deel uit te maken van het team van Vitadent.

Werken als tandarts grote droom

Na mijn studie mondzorgkunde ben ik tandheelkunde gaan studeren aan de ACTA in Amsterdam, want werken als tandarts is mijn grote droom. Inmiddels zit ik alweer in de master van tandheelkunde en zit ik in het laatste jaar van mijn masteropleiding Epidemiologie. Als ik niet studeer of werk, spreek ik graag af met vriendinnen en ik kan mijn ei kwijt in sporten of koken. Ik verveel me in ieder geval geen moment.

Gegrepen door de geriatrie

Tijdens mijn studie mondzorgkunde in Utrecht heb ik meegelopen op een psychiatrische afdeling in een verzorgingstehuis. Zo heb ik kennisgemaakt met de geriatrie en het heeft me direct gegrepen. Ik was er altijd van overtuigd dat in Nederland de zorg goed is geregeld. Dat is op heel veel gebieden ook zeker het geval, maar als je kijkt naar de mondzorg in de geriatrie valt er nog heel wat te verbeteren. Sommige cliënten waarmee ik kennismaakte, hadden niet eens een tandenborstel. Er waren zelfs ouderen die al tien jaar niet bij een tandarts waren geweest! Hoe is het mogelijk ik ons land? Toen al nam ik me voor: hoe het ook loopt, ooit wil ik mijn steentje bijdragen aan een betere ouderenzorg. Ik wilde natuurlijk ook graag ervaring opdoen in een reguliere praktijk, maar ik heb de geriatrie nooit kunnen loslaten. In juli van het afgelopen jaar ben ik daarom op zoek gegaan naar een plek waar ik echt mijn ei kwijt kon op dat gebied.

Beetje bij beetje de geriatrische mondzorg veranderen

Ik ben niet in staat om in mijn eentje de geriatrische mondzorg in heel Nederland te veranderen, maar door bij Vitadent te werken kan ik in elk geval een bijdrage leveren en opkomen voor deze bijzondere groep mensen. Ik ben bij Vitadent helemaal op mijn plek, het is niet alleen een fantastische werkgever, ik heb ook het geluk dat ik met een groep gemotiveerde en positieve collega’s werk. Ik kan alles aan iedereen vragen, geen moeite is te veel en we zitten allemaal op een lijn. Wat ik ook heel fijn vind, is dat we met z’n allen heel consequent voor topkwaliteit gaan. Het is een eer om van zo’n speciaal team deel uit te mogen maken.

Kennismaken?

Niet al mijn medestudenten begrijpen waarom ik zo ben gevallen voor de ambulante ouderenmondzorg. Ik denk dat je niet kunt begrijpen wat je mist als je nooit met deze doelgroep hebt gewerkt. Ik gun iedereen deze ervaring en ik wil iedereen van harte uitnodigen een dag mee te lopen en kennis te maken met deze dankbare en bijzondere doelgroep. Kijk gerust eens bij de vacatures die Vitadent heeft!

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.