20 september 2023

“Een leven lang leren, daar geloof ik in”, zegt Willem Jan Oosterveen. Hij is coördinator van Vitadent Academy en eindverantwoordelijk voor de scholingen. “Niet alleen ons scholingsaanbod voor zorginstellingen is uitgebreid, de eigen medewerkers van Vitadent kunnen ook kiezen uit interessante opleidingen.” 

Vakinhoudelijke scholingen

“Vitadent hecht veel waarde aan het werkgeluk van haar teamleden. De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen draagt hieraan bij. Alle medewerkers kunnen daarom vakinhoudelijke scholingen volgen over de doelgroepen waaraan ze mondzorg verlenen. Ze leren onder andere welke aandoeningen voorkomen bij geriatrische cliënten en mensen met een beperking. Hoe kunnen ze hiermee omgaan als mondzorgprofessional? Daarnaast wordt elke collega op de hoogte gehouden van nieuwe wet- en regelgeving binnen de zorg. We organiseerden dit jaar een scholing over de Wet zorg en dwang. Wat zegt deze wet bijvoorbeeld over afweergedrag? Een belangrijk thema dat elke dag terugkomt bij het verlenen van mondzorg.  

Nieuwe opleidingen ontwikkelen behoort ook tot de taken van Vitadent Academy. Op dit moment zijn we bezig met de scholing ‘Het lerend vermogen bij dementie’. De mondzorgprofessionals kunnen deze nieuwe kennis direct toepassen in de praktijk. 

GoodHabitz

We mogen onszelf ook op persoonlijk vlak ontwikkelen, zodat we kunnen groeien in onze functie en als individu. Hiervoor maken we gebruik van het trainingsplatform GoodHabitz. Deze online trainingsbibliotheek is toegankelijk voor alle collega’s en volledig gericht op persoonlijke ontwikkeling.  Je vindt er bijvoorbeeld scholingen over samenwerken, leiderschap, ergonomisch verantwoord werken, maar ook trainingen voor het verbeteren van digitale vaardigheden. Binnenkort wordt hier de scholing Verbaal meesterschap aan toegevoegd. 

Nooit te oud om te leren

Het is mooi dat iedereen binnen Vitadent de mogelijkheid krijgt om nieuwe inzichten op te doen. Ik ben ervan overtuigd dat je nooit te oud bent om te leren, op welke manier dan ook. Zo houd je plezier in je werk en haal je er voldoening uit.”

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.