6 maart 2024

Vitadent Mondzorg breidt uit naar 26 locaties van Laurens. De komende tijd richten we ons op het samensmelten van onze mondzorg met de bestaande zorgverlening op deze locaties. Nico Huijts, locatiemanager van De Tuinen en Huize Sint Petrus, waar we reeds actief zijn, vertelt over zijn ervaring met onze samenwerking en de uitbreidingsplannen.   

Laurens kiest bewust voor Vitadent

Laurens is een van de grootste zorgaanbieders in Nederland. De stichting beheert 26 locaties in Rotterdam en omgeving waar ongeveer 2400 kwetsbare mensen zorg ontvangen. Nico Huijts vertelt: “We hebben voor Vitadent Mondzorg gekozen omdat we tevreden zijn over de service. Als we ergens tegenaan lopen of als cliënten spoedklachten hebben, wordt er snel gehandeld. Daarnaast hebben we het vertrouwen dat Vitadent groot en ervaren genoeg is om de mondzorg voor zoveel hulpbehoevende mensen goed te regelen.”“Zo kan het complex zijn om mondzorg te verlenen aan cliënten met dementie of een psychiatrische stoornis”, vervolgt hij. “Zij kunnen afweergedrag vertonen omdat zij zich vaak niet goed kunnen uiten. Bovendien behouden steeds meer mensen hun eigen gebit, waardoor er meer mondaandoeningen voorkomen. Om onze zorgverleners hierin bij te scholen, hebben we een scholingsplan opgesteld met Vitadent Academy.”

Scholing over passende mondzorg 

De scholingen voor de teamleiders en kwaliteitsfunctionarissen van Laurens hebben inmiddels plaatsgevonden. Het onderwerp ‘passende mondzorg’ kwam hierin uitgebreid aan bod: mondzorg die aansluit bij de specifieke situatie en wensen van de cliënt waardoor zijn of haar kwaliteit van leven verbetert. Ook kwam ter sprake hoe je ingrijpende behandelingen zoals het trekken van tanden en kiezen kunt voorkomen.

Ook scholingen voor aandachtsvelders en artsen

Uit de enquête na afloop bleek dat de deelnemers tevreden waren over de scholingen. Dit kwam door het enthousiasme van de trainers, de mogelijkheid om vragen te stellen en de vele praktische voorbeelden. De deelnemers gaven aan dat de scholingen ook nuttig kunnen zijn voor de aandachtsvelders Mondzorg. Zij kunnen zorgverleners op de werkvloer betrekken bij de nieuwe ontwikkelingen rondom de mondzorg. 

Nico vindt dit een waardevolle suggestie. “We gaan zeker een scholing organiseren voor deze aandachtsvelders, en ook voor de artsen die gaan samenwerken met de behandelteams van Vitadent.”

Uitbreiding mondzorg verbetert kwaliteit van leven

Dat Laurens de mondzorg voor haar cliënten aan Vitadent toevertrouwt, vinden wij een mooie ontwikkeling. Steeds meer zorgverleners binnen Laurens zijn straks op de hoogte van wat passende mondzorg inhoudt en hoe ze dit samen met ons kunnen organiseren.  

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van Vitadent Mondzorg neem dan contact op met Angela Verduyn Lunel: averduynlunel@vitadent.nl.

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.