17 mei 2018

Het werken als tandartsassistente in de geriatrie is zoveel meer dan een tandheelkundige baan. Sinds ik bij Vitadent werk heb ik al veel bijzondere dingen meegemaakt. Je ziet cliënten gemiddeld 3 keer in een jaar. Elke 4 maanden komen wij langs voor controle, waardoor je een andere band opbouwt met de cliënt als in een reguliere praktijk.
Je komt bij de mensen thuis. Het is hun vertrouwde omgeving, met eigen spulletjes en foto’s. Alles en iedereen met een eigen verhaal.

Cliënten vinden het fijn als je interesse toont in hun leven. Vragen naar bijzondere ervaringen, eventueel hobby’s, vragen naar een foto die op de kast staat of aan de muur hangt. Een bijzonder beeldje of een mooi schilderij. Sommige cliënten zijn nog in staat een instrument te spelen. Zo speelde van de week een cliënt “No Woman, No Cry “ Met kerst luisterden wij naar prachtige kerkmuziek welke een cliënt speciaal voor ons speelde. Op dit soort momenten voel je veel waardering voor je werk. Dit vind ik zelf erg belangrijk!

Zelf gebruiken we tijdens of voor de behandeling ook wel eens muziek. We merken dat cliënten hier goed op reageren. Ze slaan soms als een blad aan de boom om, van een cliënt met afweergedrag naar een coöperatieve cliënt. Het brengt ze terug naar vroeger, de mooie tijden… En met al die muziek, maken wij ook nog wel eens een dansje in de huiskamer.

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.