5 maart 2018

Leuk dat je bent teruggekomen voor het lezen van mijn tweede blog!
Na mijn eerste blog vraag je je vast af wat ik nou precies zo leuk vind aan mijn werk als tandartsassistente in de geriatrie.

Toen ik na mijn opleiding ben begonnen als tandartsassistente, kwam de vacature voorbij als een tandartsassistente in de ouderenzorg.
Als ik naar mijzelf keek als persoon, zorgzaam en graag in contact met mensen, leek dit werk mij een perfecte uitdaging!
Tandheelkunde in combinatie met nauw contact met de cliënt. Dit was voor mij “The perfect match”.
In het sollicitatiegesprek kwam sterk naar voren dat je wel echt een connectie moet hebben met deze doelgroep. De vraag werd gesteld of ik een dagje wilde meelopen met een collega. Natuurlijk wilde ik deze kans maar al te graag aanpakken.

Bij de eerste meeloopdag heb ik mijzelf opengesteld voor alles wat er op mij af zou komen. De mensen, het werk, de omgang met de cliënten, de werkzaamheden opzich en natuurlijk de omgeving. Eigenlijk was het voor mij meteen wel duidelijk dat dit werk echt ideaal zou zijn voor mij.
Toen ik mijn toekomstige collega bezig zag met de cliënten, zag ik bij haar ook de drive om wat voor de mensen te kunnen betekenen. Zij gaf zelf ook aan dat geduld de belangrijkste eigenschap is die je moet bezitten: veel geduld om de cliënt het vertrouwen te geven en de zorg te aanvaarden.

Na de meeloopdag was ik zo onder de indruk en had ik een goed gevoel over mijzelf. Ik wilde ook tandartsassistente worden in de ouderenzorg!
Het belangrijkste aan mijn werk als tandartsassistente geriatrie is dat je wat kan betekenen voor ouderen. Mondzorg is zo belangrijk voor deze doelgroep. Deze zorg is echt nodig! Ik heb echt het gevoel dat ik wat kan bijdragen en ook echt wat voor hen kan betekenen.
Het geeft voldoening als je merkt dat je de ouderen blij kan maken met een schone, frisse mond of een schone prothese.
We krijgen vaak te horen dat de cliënten blij zijn met onze zorg.

Dat gevoel is precies het gevoel waar ik het elke dag weer voor doe! Het gevoel dat je iemand blij kan maken.

Groeten Fleur

Vul hier uw e-mailadres in en u wordt automatisch op hoogte gehouden van onze nieuwste blog post.