Scholing Zorgmedewerkers

Aansluitend bij de doelgroep en de manier waarop deze het liefst leert, krijgen de zorgmedewerkers hoofdzakelijk een klinisch praktische scholing. Voor zorgmedewerkers raden we een start met de e-learning aan.

Klinische lessen zorgmedewerkers

De klinische les behandelt alle basisprincipes mondzorg en de bijbehorende handelingen.

Tijdsduur: Circa 1,5 uur
Aantal personen: Minimaal 10 personen per groep
Kosten: € 75,- p.p. (inclusief lesmateriaal)
Soort scholing: Deze scholing bieden wij klassikaal en online aan


De klinische les start met een theoretisch deel om het doel van goede mondzorg te benadrukken, meer bewustwording te creëren en de risico’s van een slechte mondgezondheid te bespreken. We gaan in op de verschillende situaties die we in de mond van een geriatrische cliënt kunnen aantreffen. Hierbij maken we gebruik van foto’s en casussen.

Het tweede deel van de scholing is interactief. We geven poetsinstructies op fantoomhoofden (oefenpop) en zorgmedewerkers gaan zelf aan de slag met het reinigen van de verschillende voorzieningen (regulier kunstgebit, steg enzovoort).

In het laatste deel van de scholing bespreken we de dagelijkse gang van zaken. Welke tips en tricks kunnen de Vitadent-trainer en zorgmedewerkers met elkaar delen om met uitdagende situaties uit de praktijk om te gaan?